Jobcenter Odder bruger i coronapandemien de digitale muligheder herunder videomøder til at holde samtaler med ledige borgere. Særligt videomøderne hjælper med at fastholde de gode relationer med borgerne, som kan være lidt af en udfordring at få opbygget over telefonen, når der ikke på samme måde kan aflæses kropssprog.

”Vi er rigtig glade for, at borgerne har mulighed for at vælge videomøder. Et rigtig godt tilbud til borgerne – også efter corona. En af fordelene ved videomøder er klart relationen, som kan være svær at opbygge over telefonen. Det giver noget andet, når man kan se hinanden, som er med til at bidrage positivt til samtalen.”
Udtaler Bente Nørgaard, Jobkonsulent i Jobcenter Odder.

Borgerne er åben overfor videomøder

Bente håber på, at de fortsat må holde videomøder med borgerne, også når coronapandemien er slut. For Bente oplever ligeledes, at borgerne gerne vil, men at det kræver, at de føler sig trygge i situationen.

”Borgerne har taget godt imod videomøderne. Det handler om, at vi får støttet de borgere, der ikke er fortrolige i det, og man som myndighed gør borgerne opmærksom på muligheden for videomøder. Jo bedre vi får borgerne klædt på ift. teknologien, desto større chance for, at det bliver en succes.”
Fortæller Bente Nørgaard i Jobcenter Odder.

WFP’s videoløsning har fjernet ekstra arbejde

Jobcentret i Odder brugte tidligere en anden videoløsning, der gav Bente Nørgaard ekstra arbejde, når hun som jobkonsulent skulle holde videomøder med borgere. Når borgeren havde booket en tid, skulle hun som en yderligere handling bestille en ekstra tid i sin kalender. Men da jobcentret skiftede til WFPs videoløsning, blev Bentes arbejde noget lettere.

”Det er mange kliks, jeg har sparet. Når borgeren nu selvbooker et videomøde, så ligger mødet i min kalender, og så skal jeg ikke gøre mere.”
Udtaler Bente Nørgaard, Jobkonsulent i Jobcenter Odder.

Videomøderne har været en stor succes og jobcenter Odder vil fortsætte med at tilbyde borgerne videomøder, også efter coronapandemien er ovre.