Inden for den seneste uge er tre kommuner begyndt at bruge WFP (Workforce Planner) som booking- og ressourcestyringssystem i deres jobcenter.
Med de tre kommuner, der er gået live, er der nu sammenlagt 50 kommuner, som har valgt WFP i jobcentret. Det har været et rigtig godt og frugtbart samarbejde med superbrugerne og cheferne i jobcentrene. Efter undervisning i WFP er både superbrugerne og cheferne blevet fortrolige med systemet, som er blevet deres nye hverdag. WFP minder på mange måder om STARs Jobcenter Planner, men er optimeret på flere parametre bl.a. funktionaliteter og brugervenligheden.

WFP er allerede implementeret i jobcentret i de 4 største kommuner

Ud af de 50 kommuner er WFP i drift i de fire største kommuner: København, Aalborg, Aarhus og Odense. Allerede tilbage i 2015 gik den første kommune live med WFP i jobcentret. Der er sket meget med WFP på 5 år. Det har udviklet sig til at kunne hjælpe jobcentre endnu mere med at spare ressourcer og fjerne fejlbookinger helt.

I løbet af de næste par måneder foregår implementering hos de sidste kommuner, som har valgt WFP som deres booking- og ressourceløsning. Inden d. 30. oktober skal de sidste jobcentre meddele til STAR, hvem deres nye leverandør er, og hvornår de forventer det nye system går live. Jobcentrene er dermed ved at være klar til, når Jobcenter Planner lukker ned ved udgangen af 2020.

Selvom WFP snart er implementeret i jobcentre i hele 50 kommuner, er der flere kommuner, der opnår synergi ved at bruge WFP i flere forvaltningsområder. WFP kan nemlig også bruges i Kultur og Fritid, Borgerservice, Miljø og Teknik, Sundhed og Social. Kommunen kan dermed også udnytte ressourcer såsom kompetencer og lokalebooking på tværs af hele kommunen.

Du kan få mere inspiration om WFP, og blive opdateret på de nyeste historier her.