Jobcentrene og A-kasser er glade for at kunne benytte de digitale løsninger herunder muligheden for videomøder. Beskæftigelsesministeren har udtalt, at han vil overveje at gøre det permanent for A-kasser og jobcentre at holde videosamtaler med borgere fremadrettet. Ordningen løber til d. 30. april 2021, medmindre regeringen forlænger ordningen.

Videomøder styrker beskæftigelsesindsatsen

Faktisk viser en undersøgelsen fra Momentum fra 2020, at størstedelen af jobcentrene vurderer, at muligheden for digitale møder klart er en styrkelsen af beskæftigelsesindsatsen.

Rigtig mange borgere har også været tilfredse med at holde jobsamtaler virtuelt, da de både har følt sig mere trygge og sparet transporttiden. Det konkluderer Syddjurs kommune i en undersøgelse af medarbejdernes erfaring med de nye arbejdsformer.

Der er mange gode grunde til at videomøderne burde blive en permanent mulighed for jobcentrene og A-kasserne at benytte i deres daglige arbejde.

Her er 5 gode grunde:

  1. Flere borgere er mere trygge ved, at samtaler foretages hjemmefra.
  2. Borgeren får mere tid til jobsøgningen pga. der spares transporttiden til jobcentret.
  3. Sagsbehandleren får mere frihed i opgaveløsningen, da sagsbehandleren vil kunne vælge hvilken type af møde, der passer til borgeren. Det vil sagsbehandleren ikke kunne, hvis videomøder ikke bliver permanent mulighed.
  4. Virtuelle møder betyder, at smitten med coronavirus mindskes. Coronapandemi har varet over et år og pandemien ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig.
  5. Videomøder giver mulighed for at holde en samtale, hvor borger og sagsbehandler kan se og aflæse hinanden. Videomøder er derfor et godt supplement til de telefoniske møder, som bruges, hvis borgeren f.eks. er i praktik.

WFP kan understøtte det digitale jobcenter

I WFP kan vi understøtte jeres behov for at afholde samtaler både via telefon og video med borgere. Faktisk sørger WFP for, at borgeren inden et videomøde modtager et direkte link til samtalen enten i e-Boks, på SMS eller e-mail. WFP klarer det helt automatisk, og letter jobcentrets hverdag. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at vide mere om videomøder i WFP.

Læs mere om videomøder her.